Baseball!

Godkväll mina vänner, eller godnatt/dag/morgon beroende på när du läser detta. 
 
I FÖRRGÅR VAR JAG PÅ EN BASEBALLMATCH!! Det var awesome!!!
 
Själva spelet var inte särksilt kul, förutom att de vann på sista slaget. Det tog tre timmar för att det skulle bli 3-2........ Men det som hände runt omkring hela tiden var så sjukt kul! Vi skrek, sjöng och hurrade på hemmalaget Lake Monsters. De spelar i en ganska hög liga i USA men matchen spelades i en liten stad så vi EF-studenter bidrar till den största publiksumman under säsongen. Det var riktigt roligt :) 
 
 
Ni har säkert förstått vid det här laget att jag gillar att ta bilder på natur och sånt... Här är iaf ännu en bild på Vermont :)
 
 
Så fint men det är insekter överallt :/
 
 
Här kommer baseballbilder! :)
 
På baseballmatcher sjunger publiken alltid den här låten
 
 
 
Vi lärde oss också den och den är så jobbig för den fastnar i huvet så det slutar med att man sjunger den resten av dagen om man hör den en gång...
 
I låten sjunger de i alla fall om cracker jacks och därför var jag tvungen att köpa det.
 
Det var popcorn med caramell på. Det var ganska goda till en början men sedan blev det för mycket sött. Dessutom fick man så mycket i påsen att en påse hade minst räckt till tio personer. 
 
 
Här ser ni skärmen som visade det en kamera gick runt och filmade. 
 
Nu tänkte jag skriva om det vi gjorde idag, alltså en dag på stranden. 
 
 
Stranden var vid Lake Champlain Islands, alltså jättenära Kanada! Det tog ca 1 timme att åka buss dit från Norwich University.
 
 
Det var en riktigt gullig liten stor sjö
 
 
Lovisa och jag hyrde en kanot som vi åkte runt på
 
 
 Det var en härlig dag på stranden helt enkelt :)
Ha det bra! 
 
 
 
 
 
 
 

Boston!

Hej! Här kommer ett till inlägg som berättar vad jag har hittat på de dagarna från förra gången jag bloggade. Det är som vanligt lättast att visa i bilder vilket jag därför även nu tänker göra :)
 
 
Dessa bänkar är så coola! Jag älskar dem jättemycket, MEN de är lite jobbiga med. Till exempel sitter stolen fast i bordet så det går inte flytta den framåt eller bakåt. Sen finns det inget stöd att ha fötterna på så det är lite problem för mig som knappt når ner till marken...
 
 
Detta är mitt "Activity card" som visar alla aktiviteter jag kan välja mellan. Just nu har jag även ett hål för softball som var riktigt kul
 
 
Här är en bild där alla High Schools, eller mer grupper, spelar en vollybolltunering mot varandra. De som inte spelar är hejarklack och cheerleaders och jag älskar ramsan de säger som går såhär "That's alright, that's okay, we're gonna beat them anyway"...and so on. Den är svängig :)
 
 
Ännu en bild av vackra Vermont
 
NU DAGS FÖR BOSTON!!!!!!!
Bussen startade från Norwich 6.45 och när vi kom fram till Boston, ca två och en halv timme senare, gick jag, svensken som ska gå på min skola (Lovisa), min rumskompis Lalipat och två tyska tjejer från Lovisas klass först till The Freedom Trail (tror jag det hette)
 
 
Freedom Trail är en röd linje i marken som man kan följa för att se olika historiska byggnader i Boston. 
 
 
Detta är ett exempel på vad man såg när vi gick efter den röda linjen. Det är The Old Town Hall alltså gamla statshuset i Boston på den tiden då USA precis blivit självständigt från britterna.
 
 
Skolbussar finns överallt
 
 
Här står jag i Boston :) sen kan ni även se den röda linjen av the freedom trail på marken :)
 
Här kommer lite random bilder 
 
i Boston åt vi mat på Hard Rock Café och kolla vad som fanns där :)
 
 
Eric Claptons gitarr! Svincoolt ju! På resturangen var det även en random som fyllde år så en i personalen kom ut med en muffins och ett ljus och skrek att alla på tre skulle skrika Happy Birthday vilket alla i resturangen gjorde. Sedan smällde de tre gånger i en stor cymbol till en trumma som lät jättehögt. Flera barn blev rädda och började gråta, det blev helt enkelt kaos men roligt var det! 
 
Sen åkte vi tåg till Harvard University!!
 
 
Här tar jag vid John Harvards fot. Det gör man innan man har ett prov för att få tur. GAnska coolt
 
 
Science Center på Harvard. Naturnörden inom mig var lycklig där. Vi råkade exempelvis kika in i ett klassrum där tavlan var full av ekvartioner....
 
Här är lite fler bilder på hur det ser ut där :)
 
Ganska gulligt
 
 
Ja det var de det. 
 
Har ni några frågor så kommentera, jag svarar mer än gärna på dem. Nu ska jag sova och imorgon ska jag ha lektioner och så ska vi åka på en äkta baseballmatch! 
 
Förresten ni kommer få se fler bilder osv från camp då jag tänker göra en film när jag har tid hos min värdfamilj :)
 
Kramar
 
 
 
 

Vill du ha läsk?

Idag på fredagen har alla lektionerna och aktiviteterna börjat. First class är geografi där vi lär oss om de olika regionerna och staterna i USA så att man har koll på hur det är där man ska. Second class är engelska där vi idag har lärt oss knep som kan hjälpa oss att fortare bli flytande i engelska. Third class är lifestyle in America där vi kan ställa frågor till föredetta utbytesstudenter om hur det är att bo i USA. Fourth class är current issues där vi pratar om vad som är annorlunda från våra hemländer och hur man ska tänka när något inte är som man är van vid. 
 
Vi har även aktiviteter varje dag att välja mellan. Idag valde jag till exempel music där vi spelade gitarr och sjöng och sedan valde jag art där jag målade en teckning. Den blev såhär
 
 
 
Här kommer ännu fler bilder jag har tagit hittils på camp!
 
 
^sådana här skyltar tror jag finns framför varje kyrka och skola^
 
 
^Norwich University ligger i en liten by som heter Northfield och de har Amerikanska flaggor på varenda vägstolpe och nästintill alla har en amerikansk flagga framför sitt hus :) ^
 
 
^Här inne har jag tre av fyra lektioner^
 
 
^Här ser man även kyrkan som finns på universitetet men även de fina kullarna runt omkring^
 
 
^Här är bara en bild på en del av Norwich^
 
 
^Sist men inte minst... vill du ha 2 liter 7-up?^
Du kan iaf köpa det för mindre än tio kronor :)
 
 
 
 
 
 
 

Torsdagen, dag 1, på Camp

Hej!! Här kommer ett inlägg om första dagen på camp! Vi har dock inte gjort så mycket utan mest fått information om vad som kommer hända och sedan gått runt på universitetet så vi vet vart vi ska ha lektioner.
 
Vi är alla indelade i skolor och sedan klasser. Min skola är Lincoln och min klass är East och det är med de andra som går i Lincoln East jag kommer ha lektioner med. Lektionerna börjar idag (fredagen) och det kommer bli kul för då blir det mer aktiviteter som händer. 
 
Dessutom träffar man så sjukt mycket folk här. Jag har exempelvis träffat den svenska tjejen som kommer gå på samma skola som mig i Idaho! Hon är jättesnäll så detta kommer bli super :)
 
Här kommer bilder!!!
 
 
^Korridoren där mitt rum finns^
 
 
^här är skylten utanför vårt rum med våra namn på :)^
 
 
^Detta är mitt hus^
 
 
^Norwich University! :D^
 
 
^EF staff hade en liten presentation för alla på Camp^
 
 
^Vi gick dit gruppvis i alla länder i som typ en liten parad^
 
 
^Såhär ser det ut runtomkring oss. Det är så sjukt fint i Vermont :)^
 
Ha det bra! 
 
Tjollahopp
 
 

Framme!

Jag är officiellt framme i USA. Jag är överraskad av hur coolt det är här. Visst jag visste att det skulle vara coolt här men jag hade inga förväntningar alls och sen när man väl kom hit slog coolheten mig rakt i nyllet. 
 
Idag har jag åkt från Köpenhamn till Rejkjavik till Boston till Northfield där jag just nu är på camp. Jag gick från att krama min mamma och pappa en sista gång på tio månader till att vara på andra sidan jorden. Resan har gått väldigt bra faktiskt och vi gjorde inte "hej då"-et till något speciellt eftersom vi vet att vi snart kommer ses igen. Jag är iaf så sjukt glad att mina föräldrar låter mig göra detta, puss på er :* 
 
Just nu är klockan ca 20.00 här men jag är fortfarande kvar i Sveriges tid, som är klockan 02.00 på natten. Snart blir det alltså sängen för mig som blir första gången på typ sju år jag går och lägger mig innan klockan nio.
 
Camp börjar imorgon och just nu sitter jag på mitt rum som jag delar med en tjej från Tyskland och Thailand. Det är super!
 
Här kommer lite bilder från resan idag. 
 
 
^Island^
 
 
^Grönland^
 
 
^-56 grader var det utanför planet uppe i luften. Coolt.^
 
 
^Boston^
 
 
^Vermont^
 
 
^Vermont (asfina berg osv)^
 
 
^Tack^
 
 
 
Ha det bra människor och ta hand om er själva och era nära och kära 
 
 
 
 
 
 
 

I don't know where the journey will end but I know where to start

Detta är ett tidsinställt inlägg som laddas upp när jag precis hoppat på flyget mot USA.
 
Jag har sovit en timme inatt men har aldrig i hela mitt liv varit så pigg klockan 5 på morgonen. Har inte heller varit såhär taggad förut!! Känner verkligen att jag gör rätt beslut även om gårdagen var ganska jobbig. Nu är jag i alla fall påväg!!!!!!!!
 
kram
 
 

Danmark

idag har jag sagt hej då, gråtit, lämnat mitt hus, gråtit, lämnat världens bästa bror och hund, åkt bil och gråtit lite till. Jag har även lämnat Sverige och befinner mig just nu på ett hotell jämte flygplatsen i Köpenhamn. Väskorna är packade och jag är redo att åka
 
Morgondagen ser ut på så sätt att väckarklockan ringer 05.10 faaaaaaan och så går flyget 07.50 mot Island där jag mellanlandar. Sedan går nästa flyg till Boston där EF camp hämtar upp oss och kör mig och de andra utbytisarna till Norwich University. Tagga
 
Här är förresten utsikten över Köpenhamn! 
 
Snacka om att ens känslor har gått upp och ner idag. Ena sekunden gråter man över något man tror man kommer sakna, nästa sekund längtar man sig bort, bort, bort. Man vill inget hellre än att hoppa på flyget men samtidigt vill man inte åka iväg, fast sen vill man det igen. Man är så förvirrad för det man drömt sig bort till i över år börjar imorgon och det känns så konstigt och jag är nervös, rädd och lättad på samma gång.
 
Men det man ska komma ihåg är att man kommer tillbaka och allt finns kvar när man kommer hem. Detta är bara ett av många år i mitt liv och jag vill göra något nytt, lära mig att stå på egna ben och utvidga mitt perspektiv på hur man lever. Sverige är bara en pyttedel på hela den här planeten och jag vill se hur det är på andra ställen, även om det är jobbigt att säga hej då till allt här. 
 
men om man tycker det är jobbig med ett hej då kan man bara tänka på vad min mamma sa till mig innan idag.
Idag är dina vanligaste ord "Hej då" men redan imorgon byts de ut mot ett "Hej" 
 
Mina sista ord för idag blir min tweet
 
 
Kram
 

Random video...

imorgon befinner jag mig på det här maffiga univeristetet i Vermont!!!!!!!!!!!!11 fattar inte vad jag håller på att göra ännu och kommer säkert inte göra det förrän jag kommit hem igen om ett år. 
 
 
Idag gjorde jag en video helt randomt. Jag filmade lite när vi åkte bil för det var så fint och sen satte jag en låt på det och simsalabim poff
 
sätt på HD vettja
 
 
 
 
 
 nu ska jag gå och sova i min säng för sista gången iår ciao 
 
 

Hur hård måste en säng vara innan det blir ett bord? Hur mjuk måste ett bord vara innan det blir en säng? livets frågor...

Just nu: Packning för fullt! 
 
Hela soffan är full med kläder och saker och jag springer runt i hela huset och tar med mig saker som ska med. Imorgon på eftermiddagen åker pappa, mamma och jag ned till Köpenhamn och bor på hotell i en natt då jag ska vara på flygplatsen 05.30 på onsdag. Döda mig. Det betyder alltså att det är min sista natt i min egna underbart vackra säng. 
 
 
Jag tror jag aldrig har hittat en mer korrekt bild av en känsla som jag känner. Tummen upp betyder att alla sängar är nästintill likadana över hela världen så det spelar egentligen ingen roll men kaffekoppen beskriver känslan att faktiskt skiljas från sin egna säng.
 
Men det är okej...
 
 

potatis

 
Åå det här kommer bli roligt, tänkte jag, och det var det också haha 
 

 
 
DE HAR GJORT EN POOL MED HÖ SOM EN BOTTEN OCH KANTER - Welcome to Idaho 
 
Idaho är nog känd som en ganska "bonnig" delstat. Det finns exempelvis nästan bara en riktigt stor stad, alltså huvudstaden Boise, som är ungefär som Göteborg. Det kommer inte finnan jättestora storstäder med jättehöga hus och så vidare runt omkring mig. Istället är Idaho känd för potatis, fin natur och mer ännu mer potatis :) Haha min vpappa äger till och med ett potatisföretag som skeppar potatis runt om i världen. 
 
(det står till och med "Famous Potatoes" på deras registreringsskyltar. Haha jag dööööör av lycka) 
 
 
Det roliga är att sånt som poolen händer säkert där!(och i andra delar av USA med för den delen) Exempelvis när min vsyster skulle bjuda sin kille på en bal fyllde hon hela hans bil med potatis.
 
 
POTATIS o.o
 

????????????????????

Jag gillar vinter och just nu är det sommar (you don't say). Men seriöst, på vintern kan man klä av sig jackan och tjocktröjor om det blir för varmt men på sommaren står man i bara linne och shorts och håller på att brinna upp. Ni har ingen aning om hur glad jag är att jag åker till en stat uppe i bergen där det faktiskt finns en vinter men om ni någonsin hört att det alltid är kallt och kyligt väder i norra USA så är det en lögn!
 
 
DET ÄR JU TYP 10 GRADER VARMARE ÄN HÄR 
 
 
 

min dator är tillbaka

Nu är äntligen min dator tillbaka... Jag hade råkat ladda över en del av datorn på min externa hårddisk... (alltså inte dokument och sådant utan hårddisken typ). Den behövdes återställas helt men som tur var hade jag kvar alla viktiga bilder på kameran. 
 
Här kommer lite bilder från min och min kompis Mikaélas "Vi ses om ett år"-fest med klassen förra veckan (hennes blogg hittar ni HÄR).
 
Till festen fick jag en massa saker av min värdfamilj. Jag är så sjukt tacksam över allt de redan gjort för mig. De är så sjukt galet snälla och jag hoppas jag kan gottgöra allt genom att plocka ut disken eller något 50 gånger. På något sätt ska de få tillbaka allt de gjort iaf :)
 
Här är paketet!
 
Och detta är vad som fick plats i. Solo Cups, flaggor, flaggor, flaggor, halsband, stjärnor, tallrikar, servetter och roliga diadem haha. 
 
De packade även ner klubbor och ett godis som smäller i munnen! (jag älskar dem)
 
 
Väl på festen gjorde jag och Mikaéla en brownietårtgrej och chocolate chip cookies! Vi bjöd även på hamburgare. Oppa American Style.
 
Det var väldigt, väldigt roligt att träffa så många från underbara Np1a och jag kommer sakna varenda en av er :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It's not right, it's not wrong, it's just different.

När man läser det sista månadsmailet som EF-kontoret i Stockholm skickade ut till alla idag förstår man att det börjar närma sig. Taggad på att åka blir man också!
 
 
 

Kan hunden följa med? Snällaaaa? :(

Imorgon klockan 07.50 om en vecka drar jag!
 
WHAT (?!!?!) 
 
jag kommer vara i stugan i helgen så all packning måste snart vara helt klar. Just nu ser min väska ut såhär
 
 
Allt detta ska troligtvis med. Speciellt hunden 
 
Jag håller även på att springa runt och leta efter tofsar och hårspännen. Man hittar inga när man väl letar efter dem.... 
 
 

Två frågor i en smäll

När jag bestämde mig för en organisation stod det mest mellan EF, explorius och STS med övervägandet på EF då jag var på språkresa med dem och de var bra. Det blev tillslut EF på grund av att jag ville åka på EF camp och att de hade samma organisation i USA som i Sverige. Det finns både nackdelar och fördelar med allt men jag fastnade för EF och med facit i hand hade det inte kunnat bli bättre för mig om jag hade valt en annan organisation. (Så säger nog alla men ajja) Jag tycker i alla fall EF har varit jättebra! 
 
Maria:
 
 
 (◕ ◡ ◕✿) bra fråga eftersom  
(◕ ◡ ◕✿) jag ska börja packa 
(⊙﹏⊙✿) IMORGON.                
 
Just nu är klockan mitt i natten så de sakerna jag kommer rabbla upp här kommer troligtvis inte ner i väskan. (Framförallt inte om mamma får bestämma....) Kör mer på känsla just nu än åtanke..men hade jag fått bestämma helt själv och inte behövt tänka på de saker man faktiskt måste ha med (typ kläder) så hade allt detta följt med. 
 
min bebis (måste fixa en ny i USA BUÄÄÄÄ MIN BEBIS!!!!!!!) kommer sakna dig D: 
 
Harry Potter - både svenska och engelska för att vara på säkra sidan. Kommer säkert inte läsa något på hela året MEN ÄNDÅ D: 
 
Min ukulele - amerikanska ukulelar är stämda annorlunda så kommer inte kunna spela där borta :o spelar knappt här hemma heller men ändå behöver den som mentalt stöd...
 
 
min isbjörn jag vann på Liseberg förra året. Den ser helt efterbliven ut
 
Rubiks kub!!!!! De ska med :) 
 
min kudde
 
min innebandyklubba
 
den här kartan. Alltså jag sätter upp nålar där jag varit och tänk hur sur jag är som inte kommer få sätta dit nålar där jag varit under detta året!? fast jag kommer få se så många stället som iochförsig är väldigt kul.. Men nålar på kartor är också kul.. Antar att jag får vänta tills jag kommer hem
 
 
Jag vet att jag inte svarade riktigt seriöst på din fråga utan gjorde en mer "How Not To Pack If You Are An Exchange Student" men jag lovar att visa vad jag packar ned i min väska här under veckan. Då kommer det handla om lite "viktigare" saker som exempelvis lite brev, presenter och godis. 
 
JAG ÄR LEDSEN ÖVER DE DÅLIGA BILDERNA men min dator är fortfarande på service ;_; så kan inte använda kameran. 
 
KRAM Och hoppas ni inte avskyr min blogg efter det här oanvändbara inlägget. skyller på att det är sent.. 
 
 

Ten days

10 dagar. 
 
ibland tycker jag det är skönt att det är 10 dagar kvar i Sverige. Andra gånger tycker jag att det är 10 onödiga dagar kvar. There is nothing in between. 
 
Jag menar att det är skönt att ha 10 dagar kvar med vänner och familjen men varenda dag hör jag minst tre gånger någon säga "snart åker du", "när åker du?" och "jag kommer inte se dig på ett år".
Jag vet det!!! ;_;
alla påminner mig hela tiden om det jobbiga, alltså om alla "hej då" och det är därför man vill att dessa 10 dagar ska snabba på lite så att man får det överstökat. Det kommer fortfarande vara jobbigt att säga hej då till Sverige men samtidigt kommer det bli såååå skönt att påbörja detta år snart. 
 
 
 

Fråga!

Malin:
 
Allt började 2011. (woah detta introt låter dramatiskt) Då var jag på en språkresa i England och jag tyckte det var jättekul! När jag kom hem berättade mamma att jag även skulle kunna åka på ett utbytesår om jag så skulle vilja det. Efter nästan ett års tänkande så hade jag mer eller mindre vant mig vid tanken på att det faktiskt skulle vara kul att åka. Så våren 2012 hade vi bestämt oss för EF, min ansökningprocess hade börjat och jag spenderade nästintill all min lediga tid åt att läsa utbytesstudentbloggar. Det känns väldigt gött att faktiskt hålla i gång en utbytesblogg själv idag. 
 
Men vad är det egentligen som lockar med att bo i USA i ett helt år? Vanligtvis säger man att en utbytesstudent vill se mer av världen, lämna sin hemstad, få nya vänner, lära sig ett nytt språk och uppleva en ny kultur, men för mig lockar så mycket mer! Jag vill bli en utbytesstudent inte bara för de saker jag nyss sa utan även de allra minsta och kanske inte det man först tänker på när man hör ordet utbytesstudent.
 
Jag vet att det här året kommer bli hur bra som helst men även väldigt jobbigt och det är nästan därför jag åker. Jag vill veta hur det känns att klara mig utan det jag tidigare alltid haft och jag vill veta hur det känns att längta tillbaka till något man tidigare velat åka bort från. Jag vill lära mig lita på folk jag förut aldrig har träffat och jag vill lära mig hur man får vänner som varar för resten av livet under bara ett år. Jag kommer även få en bättre förståelse av hur det är att flytta till ett nytt land man aldrig satt sin fot i.
 
Det är så svårt att beskriva varför man väljer att åker iväg för man har ingen aning om hur det kommer bli när man väl är där. Det enda man vet är att det kommer bli värt det och det är nog det som lockar allra mest
 
 
(tack för frågan!! :D) 
 
 
 
 

Let's play a little game

leken går ut på att ni ska GISSA VEM SOM HAR:
 
Vacuumpåsar?
 
DOLLAR?
(den här bilden var en bra idé i mitt huvud) 
 
EN AWESOME RESVÄSKA MED HÖJDEN 4 BANANER? 
 
FLYGBILJETTER? 
 
 
 

Questiontime

 
Det finns så mycket jag ser fram emot!! 
 
Först och främst camp. Det är ca 500 utbytesstudenter som ska befinna sig på samma ställe under 10 dagar. Awesome!
 
Sen ser jag fram emot att mellanlanda på Island (även om det är en väldig omväg att mellanlanda där när man ska till USA.) men jag har alltid velat åka till Island så det kommer bli kul :)
 
Jag vill träffa min värdfamilj, tänka på engelska, åka på resor runt om i landet och kolla på amerikansk teve. Troligtvis kommer jag åka till L.A och New York på semester och det kommer bli sjukt kul!! Jag kommer även älska Idaho. Det är så sjukt fint där med alla berg och apropå berg, det kommer bli fett kul att åka snowboard i några av USAs främsta skidorter. IDAHOme 
 
Sen ser jag fram emot alla amerikanska affärer. Det kommer bli så kul att bo i närheten av Holllister, Victoria Secret men framförallt WALMART. Kommer älska Walmart<333333 jag<3Walmart=sant togethtr 4eva
 
Här är en bild på vart Walmart finns i USA<3333 de borde skaffa några fler. Speciellt i östra USA. 
 
 

Tankar

Hannah:
 
Vad jag kommer sakna mest? Ooooooooooh:( min familj, min hund,  mina vänner och innebandyn. När jag tänker på att jag ska klara mig utan dessa ett helt år blir jag nästan ledsen. Att säga hej då är det värsta med ett utbytesår och att tänka på stunden om 16 dagar när jag ska krama min familj en sista gång är jätteläskigt. Jag kommer böla sönder:( Men man ska alltid vara positiv så man får se det på så sätt att det hemska hej då-et bidrar till bra saker. En bra sak är ju när man får säga hej igen om ett år. 
 
Jag är jättenöjd med min organisation (EF). De har hjälpt till en massor här under ansökningsperioden då man behövde mest hjälp. Dessutom var preperation weekend skitrolig vilket jag även tror EF langunge and culture camp blir! Jag gillar även mina kontaktpersoner i USA. De jobbar hela tiden med EF, nästan som en hobby. De gör allt för att man ska trivas och att man ska tycka det är roligt i USA. Det ska bli kul att träffa min IEC (Kontaktperson). 
 
 
Jag har fått reda på mina flygtider! 
07.50 i Köpenhamn ---> Reykjavik (jag ska till Island tjoho!!!) ---> Boston 
 
hur grymt är inte detta? 
(tack för frågan Hannah!) 

Saker och sådant

 
 
 
Ja nu har det hänt... Jag har råkat paja min dator. Ops. Men ska fixa den på måndag.
 
DET HAR HÄNT EN MASSOR. (Glöm ej min frågestund) lol
 
Jag har fått reda på när jag ska åka och när jag kommer till Idaho. Alltså, jag hoppar på ett plan 07.50 den 24 juli från Kastrup i Danmark. Detta flyg kommer mellanlanda på Island eller i London. Vilket är jag inte hundra på. Planet landar iaf i New York där jag sedan åker på camp i Vermont i tio dagar. 
 
Den 3dej Augusti beger jag mig till Idaho med slutdestination Idaho Falls där min värdfamilj plockar upp mig.
Tagga!!!! 
 
Jag har även fått ett till paket från min värdfamilj med en massa USA-saker som jag och min komps ska ha på vår Hej då-fest med klassen. Jag kommer visa bilder när min dator är fixad.......... Så typiskt av mig. 
 
 

Mainstream

Jag tänkte ha en frågestund. (not mainstream at all). Jag vet att jag har några framtida utbytesstudenter som läser min blogg men framförallt är det folk jag känner. Du är jättesnäll om du frågar något så att mitt inlägg i alla fall har en kommentar så att jag inte är forever alone.....hehehaheh eh 
 
Frågorna och svaren är till för att jag kanske kan hjälpa någon vilsen framtidsutbytis eller till mig själv så att jag, om ett år, kan läsa om mina tankar inför utbytesåret. 
 
Hoppas du har en bra tisdag :) ... det är tisdag va? 
 
 
 

Saker jag har kvar att fixa:

Ta en till vaccinationsspruta - 

Klippa mig - CHECK

Kolla igenom alla papper och ta kopior att ha i Sverige - 

Kolla vilka väskor jag ska ha - CHECK

Köpa presenter till värdfamiljen - Detta kommer påbörjas idag. Jippie :) 

Få mina flygbiljetter - 

Jag tycker att den 23 juli kan komma snart eftersom jag är så taggad på Camp i Vermont och vill dit nu! Samtidigt kommer jag sakna mina vänner här hemma så sjukt mycket och det kommer kännas konstigt när exempelvis min klass börjar tvåan utan mig. Dock tror jag att jag överlever, jag kommer ju ändå inte gå på gymnasiet i all evighet så att träna på lite "hej då" är nog bara nyttigt.