I'm on the top of the world!

Jag började precis le som en toke när jag tänkte på att JAG SNART ÅKER TILL USA!!
 
HÄR BOR JAG OM 55 DAGAR!!!!!
 
SÅ GÖTT
 

Spotify är det bästa som finns

Här är min spotifylista med låtar som jag tycker handlar om ett utbytesår. Ta gärna en titt, sno lite låtar och prenumerera gärna på listan om du känner för det! 
 
 
 
 

Exchange Student Challenge

Vilket land ska du åka till? 
United States of America, även känd som 'MURICA
 
 
Vilken organisation reser du med?


Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Hade inte velat hamna någon annan stans än där jag har hamnat :)

 Har du fått familj eller gjort stat / region-val?

Jag har fått en famil och jag gjorde inte stat- eller regionsval.

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Jag kommer åka till något av EF Camp som är på ett universitet i Norwich eller Cambridge. TAGGA

Vad ser du mest fram emot?


 • Prata engelska
 • Träffa min värdfamilj
 • Amerikanska skolbänkar
 • Bli mer självständig
 • Gå på ett High School!
 • Ta roliga amerikanska klasser i skolan
 • Se coola ställen i USA som många bara får drömma om att se
 • Tänka på engelska
 • Kolla på Amerikansk TV. 

Vad fruktar du mest?

Hemlängtan och att jag egentligen inte har någon aning om hur det kommer bli där borta. Men det lär jag märka :)

Vill du prova någon ny sport?

Jag vill lära mig reglerna till baseball och amerikans fotboll fast jag kommer inte spela det själv. Jag vill spela vanlig fotboll och kanske softboll, track eller något annat skoj :) 

Vad kommer du sakna mest?

Min familj, mina vänner, min hund, min säng, lingonsylt, innebandy och nästan mest, svensk mjölk!!! 

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen? 

Troligtvis inte. Min familj har nämligen lovat att vi ska åka till New York och L.A. så jag tror inte det finns tid för en arrangerad resa med EF. Men om det finns det kommer jag säkert åka på en sådan. Vi får se :)

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land: 

Jag tänker skriva fler än tre...

L.A, New York City, Hooverdammen, San Fransisco, Salt Lake City, Florida, Hawaii men framförallt Blackfoot Potato Museum. haha dör 

 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Ja det tror jag :) 

 

 

DOBBY IS FREE

Idag skulle jag vilja tipsa er om en Tumblr som handlar om att vara en utbytesstudent! Hen uppdaterar inte jätteofta men de flesta poster hen gör är skitroliga!
 
Bloggen hittar ni HÄÄER
 
Här kommer några av mina favoriter!!
 
When you forget a word in your first language
 
 
 
 
When it's clear that you're a forgein
 
 
 
 
Seeing someone you met when you first arrived
 
 
 
When you find out where you're family stashes all their Nutella 
 
 
 
When someone asks you what you're going to do when you return home
 
 
 
When you show people your photos from home
and they clearly don't care
 
 
 
Nodding your head, smiling, and saying yes: 
 
 
When you think you see someone from home
 
 
When you got on the airplane to go abroad 
 

Fråga!

 
Hej Emmy!
 
Vad roligt att du funderar på att åka! 
 
Jag tycker EF har varit en väldigt bra organisation och varför förlkarar jag här i punktform
 • Avreselägret - Det var så sjukt roligt!!
 • De hör av sig ofta - EF-stuff i Stockholm hör av sig minst en gång i månaden via informationsmail. I början innan man fick värdfamilj ringde de även ofta varje gång de fick höra något nytt om min placering från USA. De är även väldigt trevliga.
 • Anmäler man sig tidigt får man en iPad. - hehahhehhehehehheheh (◡‿◡✿)
 • EF Camp - ett 10 dagarsläger med flera hundra utbytesstudenter från alla delar av världen! Det kommer bli sjukt roligt.
 • Mentorer - EF har även fixat att föredetta utbytesstudenter skickar ut ett mail varje månad med ett speciellt tema. Exempelvis första dagen i skolan eller om hemlängtan. Man blir fullproppad av information vilket är bra. 

Även om jag tycker att EF är bra så är det många organisationer som är bra och de flesta liknar EF. Dock finns det vissa skillnader. EF har exempelvis samma organisation i USA medans STS och Explorius har underorganisationer. Detta är en smaksak och båda medför positiva och negativa saker. Det skadar alltså inte att kolla runt på andra organisationer innan man bestämmer sig. Men jag rekomenderar EF starkt! Jag tyckte att de verkade bäst av de jag kollade runt med. 
 
Och det stämmer det du säger, EF placerar inte studenter i Alaska eller på Hawaii :) Vilket jag har för mig att STS och Explorius gör.
 

I travelled all this way for something :3

Här är en till underbar låt som en person från EF preparation camp spelade upp för alla. 
JAG ÄLSKAR DEN OK.
 
 
 

#feels

Den 23 eller 24 juli hoppar jag på mitt flyg och landar i freaking New York City där en buss med EF-studenter blir skjutsade till ett EF-Camp i ca 10 dagar. Tjena vad taggad jag är på det campet!! 
 
Den 3 augusti hoppar jag ännu en gång på ett flyg men den här gången är det mot Blackfoot, Idaho. I Blackfoot kommer jag stanna i någon dag för att sedan åka till Idahos huvudstad Boise på ett tredagarsläger. På lägret lär man sig hur man gör year book och så vidare. Min värdsyrra frågade om jag ville åka på det lägret med henne. Det kommer även vara andra tjejer där som tar yearbook och jag sa ja. Detta lägret kommer vara en bra start på året då jag lär känna fler från skolan redan de första dagarna. Dessutom lär jag mig lite bakrundsinformation om hur man gör en year book så att jag har lite koll på vad jag gör i skolan haha. Year book verkar för övrigt vara en väldigt rolig lektion och de verkar ha väldigt roligt. Det är ju även en väldigt amerikans sak så självklart ska jag ta den klassen :D 
 
Det är nu när jag faktiskt börjat planera saker där borta som jag känner att detta är på riktigt. JAG SKA BO I USA. När man tänker på det så är det helt galet och man känner typ 1000 saker på en och samma gång. Typ såhär känns det:
 
 
Känslan är i alla fall konstig men ganska härlig med. Man känner sig levande på något sätt. Att jag faktiskt, för en gång skull, gör något helt nytt i mitt liv. Det är som om kasta sig ut för ett stup (lite som bunjy jump men att mamma säger att det är okej) 
 
Är jag rädd för att vara i usa ett år? Ja
Är det något som ska stoppa mig? Absolut inte >:F 
 
Men typ såhär känner jag
Vad man tror ett utbytesår är:
 
 
Vad det egentligen är:
 
 
Dock får ni inte tro att jag inte längtar till att åka iväg!
Mitt utbytesår kommer bli helt underbart. Jag har dessutom hamnat i världens bästa värdfamilj och fått en underbar placering. Det är bara de dära utbytesstudentkänslorna som handlar om att man inte har en aning om vad man håller på att göra som jag var tvungen att skriva lite om :) 
 
Tack och hej, morotspastej. 
 
 
 
 

1 år sedan !!

För snart exakt ett år sedan så började jag och mamma ta det här med utbytesåret lite mer seriöst. Vi började kolla runt med olika organisationer och vi pratade med min grannes granne som precis kommit hem från sitt år i Tennessee i USA. Han berättade om sitt år och det var först när jag hört hans roliga historier som jag kände att det var något jag också ville göra. Några veckor senare bestämde vi oss för EF och sedan började hela intervju- och ansökningsprocessen. Usch vad tiden gått fort!
 
 
Idag är det 22 dagar kvar tills jag slutar skolan och jag har aldrig i hela mitt liv längtat till sommarlovet som jag gör iår. Snacka om skoltrött...
 
Dessutom är det endast 63 dagar tills jag sätter mig på ett flygplan till Camp i USA. Hej och hå vilket galet år jag kommer ha!
 

Fråga :D

 
Hejsan!
 
Jag går i ettan på gymnasiet och precis som du skriver så kommer jag vara junior i USA. Ska jag vara ärlig tror jag inte att det är så stor skillnad på att vara junior och senior. Visst, jag kommer inte få ta graduation med en egen cool hatt, men jag kommer ändå få uppleva det då min värdsyrra kommer vara senior. Dock hade det varit coolt att själv graduate ;) men jag tror jag överlever.
 
Och det här med prom. Som jag sa innan kommer min värdsyrra vara senior nästa år vilket betyder att hon är junor nu och hon har gått på prom. Hon blev till och med Junior Prom Queen vilket är sjukt coolt! Dock vet jag inte om det är såhär på alla skolor men jag kommer i alla fall få uppleva prom även som junior, och alla andra danser som finns. Dock vet jag däremot inte om det är någon Senior Prom eller liknande som jag inte får vara med på. Det lär jag märka :)
 
Språkresan i Brigton var SJUKT ROLIG!!! Har du chansen så ska du verkligen åka dit! Det är en otroligt fin stad och du kommer träffa många olika personer från runt om i världen. Dessutom ökar ditt självförtroende inom engelskan väldigt mycket! Måste säga att de tre veckorna jag var där verkligen var något jag kommer minnas förevigt. 
 
Hoppas du kommer iväg till Brighton och USA om två år!
Ha det bra och tack för frågan :) 

Just know you're not alone cuz I'm gonna make this place your home.

Eftersom jag nästintill tycker musik är lika viktigt som syre så tänkte jag ge tips på låtar som jag tycker är jättebra/fina/whatever som jag på något sätt kopplar ihop med året jag kommer ha. Detta inlägg hamnar i kategorin "musik" så det finns redan vissa låtar jag har lagt upp och dem kan ni hitta där :)
 
Här är ett exempel på en grymt bra låt. Den heter Home av Phillip Phillips.
 Jag hittade den här låten en gång på youtube och gillade den direkt :D 
 
 
 
Här är en låt som jag också gillar. Den heter January White av Sleeping at Last. Texten är otroligt fin och handlar faktiskt om att man ska förändra något det här året (vilket jag ska göra). Dock är det kanske inte många som gillar  den här typen av musik, men jag älskar det :)
  
 
 

Brighton 2011

Kolla vad man kompis skickade till mig!! Det är från vår språkresa i Brighton 2011 där vi gjorde den här filmen. Det känns som om vi var där igår, eller mer som om jag aldrig lämnat stället. Brighton är verkligen en sådan underbar stad att jag bara längtar tillbaka ju mer jag tänker på det! Njut av vår vackra film haha. 
 

Tha Project from EFBrighton on Vimeo.