Glad Valborgsmässoafton!

Intervju                        CHECK
Application                  CHECK
Placering                     CHECK
Familj                          CHECK
Visum                         CHECK
Avresedatum               CHECK
Packa
Få reda på vilket camp jag ska till
 
Endast två saker kvar innan jag åker!
Känns helt underbart men även väldigt, väldigt konstigt. 
 
Idag har jag även fixat färdigt hela det paketet jag ska skicka till min värdfamilj! Ska visa vad jag lade i paketet när de har fått det. Jag vill inte spoila något eftersom jag vet att de kanske läser detta ;) Hej isåfall haha 
 

Preparation Weekend

Hej!
Har precis kommit hem från Stockholm där jag skaffade visum och innan det var på Preparation Weekend med alla de andra utbytesstudenterna. Det var verkligen jätteroligt och jag är nu bara ännu mer sugen på att åka! Här kommer lite bilder på det vi fick av EF den här helgen plus lite andra bilder.
 
Här är ett foto på Hjälmargården där vi bodde. Kvaliteten på de tre kommande bilderna är dåliga för tog dem med mobilen....
 
Här är rummet där de hade föreläsningar. 
 
 
ALLT VI FICK
 
Först en bok med praktisk information om utbytesåret, sedan en bok om hur det är att vara en utbytesstudent i USA, sedan en Travel Guide där det står vad man ska tänka på när man flyger osv. Fick även ett simkort till min iPhone som jag ska använda mig av på Camp innan jag fixar ett annat hos värdfamiljen. Tills sist även en lapp man kan sätta på sin väska när man reser. 
 
Fick även de här två väskorna. Den till vänster är bra att ha på flygplatsen så att man lättare kan hitta andra som åker med EF om man tappar bort sig :)
 
 
Här är ett nyckelband med mitt namn på, två lysande armband som vi hade på lördagskvällen och sedan ett sånt där gummiband. 
 
 
Här är även en tröja och en plansch med riktigt bra citat!
 
 
BILDER FRÅN STOCKHOLM

Här leker jag turist i vår vackra huvudstad :)
 
Stockholm är en fin stad. Jag gillar Stockholm.
 
 
 

fiiiiiiiiiiint

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Visumansökan

Nu på fredag drar jag till Katrineholm på läger med de andra utbytesstudenterna. Det kommer bli jätteroligt! 
På lägret kommer vi få en massa information om hur det är att vara en utbytesstudent, lära känna nytt folk och allt avslutas med ett obligatoriskt möte. Det kommer vara ascoolt att det är folk från hela landet på detta läger. Snacka om en stor variation på dialekter.
 
Efter lägret kommer jag och mamma sedan åka till Stockholm eftersom jag på måndagen ska skaffa visum på den amerikanska ambassaden!  
 
 
Här är det vackra brevet jag fick från EF för väldigt länge sedan med visumansökan. Man skulle nämligen fylla i en massa frågor och personuppgifter osv innan man åker till ambassaden. Exempel på frågor är "Är du inblandad i terrorism?" eller "Har du någon gång varit ansvarig för ett folkmord?". Haha det har jag självklart inte varit men det är ju bra att de frågar i alla fall. Man måste ju vara på säkra sidan lixm hehe
 

grymt citat


100 dagar kvar!


<3

 
 
 
 


Svar på fråga

Ja absolut!
Jag kommer åka med EF och jag tycker verkligen dem är jättebra. 
Här kommer det jag tycker är bra med EF! (jag tänkte skriva negativa saker med men kom på typ en liten sak som ändå inte var lönt att ta med)
 
+ Ef Sverige ringer, skickar mail och brev ofta. 
+ Det är många som åker med EF i år som har fått sin värdfamilj tidigt. Jag tror det är runt en tredjedel av alla i världen och det är faktiskt väldigt många. 
+ De har inga underorganisationer utan det är även EF borta i USA.
+ EF Camp!!!! Det är ett 10 dagars läger utanför Boston!! Där man går på lektioner, spelar sporter, åker till Boston och träffar alla utbytesstudenter ifrån hela världen! Superskojjigt 
+ EF discovery tours som man kan åka på om ens värdfamilj kanske inte åker runt och reser så mycket. Då kan man åka med EF med andra utbytesstudenter och ta med sig sin värdfamilj om man/de vill.
+ Bokar man tidigt, som jag gjorde redan i oktober, så får man en gratis iPad. (överlycklig här)
+ De är snabba med att boka visumstid på den Amerikanska ambassaden. Jag kommer fixa det den 29 april och efter det är jag helt klar med precis allt!
+ Man får en mentor som svarar på frågor som "vad gör man om man får hemlängtan" osv. 
 
 
Ja det var detta jag kom på just nu och som ni ser tycker jag verkligen att EF är bra :)