Övermorgon

Idag när jag klev in genom dörren såg jag en vas med blommor och ett kort med mitt namn på det. 

Den är från min värdfamilj! De försökte få skolan att ge den till mig men de sa att de inte gjorde sådant längre. Men därför står det grattis på födelsedagen på den (även om det är om två dagar) men de ville göra det till mig då det är sista skoldagen för mig som 17-åring.. 

SÅ GULLIGT GJORT AV DEM! 


Chokladbollar

Min vfamilj är mormoner så vi går i kyrkan varje söndag och så har vi 'mutual' på tisdagar. Mutual är när alla tonårstjejer är i kyrkan och gör något tillsammans. I tisdags ville de att jag skulle prata om Sverige så jag gjorde en power point och bakade chokladbollar. De tyckte det var roligt att lyssna på vad jag sa haha. 

Dock finns det varken vaniljsocker (de har vaniljacentrat(?)) eller pärlsocker. Så istället tog vi USAs version av kokos vilket är i klumpar så de ser lite konstiga ut... Men de var goda! 


6 månader

Idag är det exakt 6 månader sedan jag hoppade på flyget som tog mig till USA. Det är det bästa beslutet jag än så länge har gjort i mitt liv. Jag har träffat så otroligt många underbara människor här borta som jag kommer hålla kontakten med i resten av mitt liv och jag har skapat minnen här borta som jag aldrig kommer glömma. Jag har haft det tufft på sistone då det skedde ett familjebyte men för tillfället kan jag inte vara mer lycklig än vad jag är. Dock saknar jag min familj och mina vänner, men om inte så lång tid kommer jag få se er igen!
 
Och eftersom det är throw back thursday idag så har ni här ett kort på sista gången jag såg mamma och pappa på flygplatsen i Danmark. 
 
 
Det känns inte som att detta var 6 månader sedan!
 
 

Spirit week

Den här veckan klär man upp sig på olika sätt! Idag var det twin-day så jag och min värdsyster hade på oss likadana kläder :D
 
 
Imorgon kommer bli den bästa dagen av alla den här veckan! Är så sjukt taggad på att få gå till skolan i pyjamas
 

Igår

Igår var jag och åkte snowboard för första gången sedan jag kom hit. Vi åkte bil i en och en halv timme och kom till ett perfekt skidställe. Så roligt!!! Och det fick mig att uppskatta Idaho väldigt mycket! Så glad att fått hamna här :)







På vägen hem var det också sjukt fint!






Frågor

Jag har det superbra ändå! Älskar min nya värdfamilj med :) jag har ingen särskild kontakt med min förra vfamilj vilket är tråkigt, men det är även deras beslut så det är bara att gilla läget. Och nej jag ska inte till Disney world vilket jag inte är ledsen över. Disney world är ett turistställe och finns kvar där troligtvis för alltid. Jag kan åka dit sen. Isället kommer jag åka till Indiana och kentucky så jag kommer få se en icke turistdel av USA vilket jag är mer taggad på än Florida :)


Det känns kul att byta! Är glad att jag hamnat vart jag hamnat :)

Lördagsunderhållning

Igår bestämde sig jag, Michaella (min vsyster), Gabe, Emelie och Nana att sortera godis i walmart. Tog oss ungefär en timme. 

Det var typ 100 pers som gick förbi och bah oj vilket jobb ni gör! Ganska kul haha. Efter detta åkte vi och kollade på en film.



Bytt värdfamilj

Hej! För en och en halv vecka sedan flyttade jag in hos en ny värdfamilj. Jag var tvungen att flytta ut från min förra då det uppstod ett familjeproblem så jag ansåg att det var bäst för mig att flytta ut. 

Så efter att ha bott med min underbart sköna kontaktperson från fredag till tisdag åkte jag till min förra familj, packade alla mina saker och flyttade in med min kompis från Danmark i två dagar tills jag flyttade in med min nya familj på torsdagen. Redan efter en dag var jag en i familjen så allt är bra med mig. 

Här är alla mina saker...

Om jag har dubbelt så mkt när jag ska hem så kommer jag aldrig få hem allt! Haha

Jag går fortfarande på samma skola så jag har kvar mina vänner och allt fortsätter nästintill precis som vanligt. 

Min nya familj har en mamma, pappa, en dotter i Indiana med barn, en son i blackfoot med barn, en son på college i Utah och sedan en dotter som är junior på min skola. Hon är lätt redan en av mina bästa vänner här borta. 

Så allt är bra med mig och jag ska verkligen ta tag i att blogga nu efter allt som hänt. Har ni några frågor om hur det är att byta familj är det bara att kommentera :) 


OM 17 DAGAR

Idag gick jag upp ur källaren från att kollat på tv till att få veta att min värdmamma bokat en resa till FLORIDA OM 17 DAGAR! Vi ska gå på Disney world och alla andra parker som finns där beroende på vad vi känner att gå på. Vi kommer vara där från fredag till lördagen veckan efter. Ugh kommer bli helt underbart! 



Jag är nog precis lika lycklig som en femåring som också är påväg dit. 17 dagar. 

Lava hot springs och nyår!

I förrgår var jag i lava hot springs med Lovisa och hennes familj från Sverige. De är här och hälsar på! Det var konstigt att höra och prata svenska hela dagen. Men även kul att träffa dem. 

Lava hot springs är tre pooler med uppvärmt vatten från en värmkälla nere i jorden. Jag klarade knappt av att sitta i den kallaste poolen för den var sjukt varm! 



Igår var det nyårsafton och vi hade släkten över på nyårsfest. Dock gick alla hem vid 10 och många här stannar inte ens uppe till 12... USA är grymt duktig på att fira högtider för de går in 150% på allt, men seriöst nyår är de inte duktiga på att fira.. Vart är fyrverkerierna? Det slutade med att jag stannade uppe och kollade på en repris när bollen släpptes i new york city på tvn. Det funkade :) 

Här är en tweet som stämmer 


Gott nytt år allihopa! 

Jul

Jag älskar den Amerikanska julen. Viss jag älskar den svenska julen också men det var riktigt roligt att se hur man firar jul här. Dock saknade jag såklart min familj, julmust och Kalle anka men annars var det så sjukt roligt!

På julafton (den 24e) började jag med att skypa med min mamma, pappa, bror, farmor och farfar som öppnade lite paket. Det var första gången jag pratade med farmor och farfar sedan jag kom hit så det var kul! Till lunch åt vi kinamat... (Det är sjukt gott men på julafton? Haha)

Efter det åkte vi till min värdmammas syster där hela deras släkt var. Jag fick lite paket och vi gjorde en paketlek. Vi åt också mat som var plockmat. De hade natchos med salsa, kyckling, potatis och de hade kötbullar!! Åt sjukt många hehe. Där stannade vi tills det var kväll och åkte hem.

Här borta är det tradition att man får en pyjamas på julaftonen som man sover i den natten. Vilket vi gjorde och på juldagen steg vi upp 7:30 och gick ner till källaren i våra pyjamaser och öppnade alla paket! Hade även en stor strumpa med paket som vi också öppnade. Jag fick underbara paket från både Sverige och min värdfamilj och jag är så sjukt tacksam! 



Så tacksam för allt jag fick och jag tror aldrig jag fått så många paket som jag fick denna julen... Verkligen tacksam!