The Lagoon

Tjo!
 
I fredags var jag på en fotbollsmatch borta i Pocatello. Vi vann! Tjollahopp
 
 
GO BRONCOS! Efter fotbollen åkte jag och några kompisar till ett spökhus (typ som gasten på liseberg). Det finns hur många som helst här! Synd att jag inte tycker de är läskiga haha. De flesta skriker av rädsla 
 
Igår var det en dans på skolan såkallad Sadie's. Det var en tjej-frågar-kille-dans men jag frågade ingen så istället åkte jag, Nana och Terry till en nöjespark i Salt Lake City som heter The Lagoon! Det var även Halloweentema där så vi gick på ett till spökhus. 
 
 
 
JAG ÄLSKAR HÖSTEN <3 SÅ FINA TRÄD.
 
 
^vi åkte Colorado minst nio gånger på raken och vi blev lika blöta som om man hade hällt tre hinkar med vatten över oss!! Har knappt skrattat så mycket i hela mitt liv haha. 
 
Spooky guy 
 
 
 

Ef!!!!

Så EF bestämde sig för att skicka ett paket med s'mores till alla studenter. Tackar tackar (inte för att det är något speciellt man kan ju köpa det på Walmart)





Choklad, marshmallows och kex! 

BROR<33333

 
SAKNAR DIG MED ADAM!! Du är den bästa brodern som finns i hela världen. Jag älskar dig<3 
 
 
 
Okej så en klass jag har är zoology. Idag öppnade vi upp en bläckfisk :/
 
Tänk er, ca 5 bläckfiskar per klass 3 lektioner på en dag varje vecka på troligtvis varenda zoologylektion i hela USA. Det är några bläckfiskar det :O Ush detta är bara jag som är emot onödigt slöseri som talar, samtidigt tycker jag ju det är väldigt kul att desikera djur.....Det var ju därför jag tog zoology hehehe... Vi öppnade upp en mussla förra veckan med :P 

Mat



JA STOR SKILLNAD. Fast ändå inte.
 
Jag börjar med lunchen i skolan. På måndagar och tisdagar har vi 25 minuters lunch (WORST THING EVER) och då äter jag detta:


En sandwich och chokladmjölk. det funkar.
 
På onsdag-torsdag har vi lång lunch <3333 då åker jag oftast iväg med kompisar till någon resturang. Oftast är det taco Bell eller en brödaffär. Det är sjukt kul och därför älskar jag ons-fre här borta.
 
Okej vad brukar man annars äta? Mycket vitt bröd, potatis, pasta osv. Det är ungefär som svensk mat men man tar ost på allt. Det är gott, väldigt gott, men hälsosamt? Nej. Man åker ofta iväg och köper mat med, alltså hämtmat från någon resturang (alla resturanger har mat man kan ta med sig hem), eller så äter man ute. Vi brukar äta ute flera gånger per vecka. 
 
Dessutom äter man alltid en dessert på kvällen. Typ kakor, muffins osv. Det går knappt att vara nyttig här borta för säger man nej till sötsaker så får man "why are you so healthy? Take a cookie" och man bah: okej :o
Säger man nej varje dag så är man oförskämd på något sätt.
 
Och ja det är svårt att hitta hälsosamma saker då alla måltider har ost och det mörkaste brödet fortfarande är vitt, men allt är gott så jag passar på att äta så länge jag är här och går till gymmet fler gånger istället haha. 
 
Till Sverige: UPPSKATTA GRATIS SKOLMAT VARJE DAG!!!!! Det är det bästa som finns! 
 
Tänkte även berätta hur det är på resturanger. Man får gratis påfyllnad av dricka, det finns alltid något att äta innan man får maten. (Oftast är det så mycket så att man blir mätt innan maten ens kommit till bordet). Haha och sen kom jag att tänka på en sak som hände när jag skulle köpa en sandwich i skolan:
 
Jag: *Tar en sandwich*
Mattant: De mackorna är så små här ta två för samma pris. *ger mig en lika stor macka*
Jag: Uhm, tack men jag behöver faktiskt inte två, *ger den tillbaka*
Mattant: *Förvånad.*

åsna <3

 
Jag vet inte när jag började tänka på engelska. Jag tror det började helt säkert för en månad sedan kanske. Grejen är den att jag tänker på engelska när jag är i skolan och bland mina vänner osv, alltså när jag pratar engelska. Om jag är för mig själv så kan jag ju välja lite själv hur jag vill tänka, men det är ändå nästan alltid på engelska. Jag tror även jag drömde på engelska förra natten. Det har säkert hänt innan igår men jag minns aldrig mina drömmar så jag är lite snopen att det var på engelska. Så mitt svar på din fråga är att det tar 1-2 månader (plus/minus en halv månad) beroende på hur mycket svenska man är omringad av. Jag tänker i alla fall på engelska nu utan att tänka på det. 
 
MIN KOMPIS HAR EN ÅSNA!!! Han heter Domenic the Donkey och jag vill ha en med!!! HAde döpt den till Donkey the Donkey. Liksom hur söt är den inte?!
 
han var så fluffig!
 

Football Friday

I fredags var det som vanligt en fotbollsmatch. Denna gång på hemmaplan så det var jag och kollade på. Jag älskar fredagar här borta mer än något annat! 

Dessutom är det så otroligt fint med ;')

Efter matchen var det en 'after game dance'. Den var jättetråkig haha men inträdet gick till rosa bandetfonden så det var värt att gå dit. Efter dansen åkte jag och några kompisar och köpte milkshakes. Det var det roligaste på hela kvällen! Allt blir så mycket roligare om man har en bil.... 

Puss och kram! Jag har det verkligen superduper här borta :) helt klart det bästa jag någonsin gjort 

Corn maze

Hej! Nu varför et 6 dagar sedan ni hörde från mig.. Sorry about that men man har helt enkelt inte tid! Jag skriver däremot när det händer något vilket är bra av mig hehe.

Idag blev jag överraskad då jag fick ett paket från Sverige!! Säger bara tack, tack, tack för godiset mamma och pappa. Älskar er<3

Liksom hur underbar är inte den här påsen? Hemmakväll är mitt liv. Ska för övrigt ta med mig påsen imorgon till skolan och bjuda alla som vill ha. Godis är ju bäst när den delas, eller ja typ ;) ska se när alla amerikanare spottar ut djungelvrål! Humor på hög nivå

Idag var Lovisa och jag i en labyrint av majs! Vi sprang runt där och letade efter saker och blev skrämda av folk som smög upp bakom oss och skrek. Blev jätterädd där inne. 

Svenskarna i Amerika, det är vi det.


Så sjukt kul var det och sen köpte vi också majs som kom från labyrinten. Majsen här borta är så underbart god! Mums

Hela kvällen slutade egentligen med att jag och Lovisa pratade om allt mellan himmel och jord på svenska eftersom det var länge sedan vi hade gjort det. Tack Yolovisa för att du är min vän :) 



New York del 3

Yo. Här är ett sista inlägg om New York City. Jag har redan glömt vilken dag allt hände på så allt är lite snurrigt men ajja. 
 
Detta är den coolaste resturangen jag har varit på. Kocken lagade maten framför oss och kastade runt knivar och mat till höger och vänster. Så häftigt!
 
Detta är utsikten från vårt hotell. Jag älskar deeeen. 
 
Okej så sista dagen var vi på två musikaler. Först the Book of Mormon. Den är så sjukt rolig och handlar om två mormonpojkar som skulle åka på sitt mission. Jag tror jag gillade den så mycket eftersom mer än 50% är mormoner här där jag bor så jag lärde mig en massa nytt. Dock är musikalen gjord av skaparna av South Park så den var ju lite konstig. Men jag har då knappt skrattat så mycket på länge! Jag ska skriva ett inlägg om den mormonska kyrkan någon gång för det är riktigt intressant. 
 
Sen på kvällen gick vi på den sista musikalen som heter Once. Den är gjord efter filmen Once och jag har sett den på engelskan i 9an och tyckte den var jättebra. Musiken är helt underbar iaf!
 
KAN NI GISSA VEM SOM VAR HUVUDPERSONEN I MUSIKALEN? ARTHUR DEVILL. *kan inte andas* jag skojar inte han spelade Rory Williams i min favorittvserie (doctor who) och jag har varit i samma rum som honom nu. HAN ÄR SÅ SJUKT BRA PÅ ATT SJUNGAAA och jag kan fortfarande inte fatta att det var han ;_;
 
 
 
Älskade den här resan så sjukt mkt! Måste åka tillbaka dit någon dag 
 
 
 
 

You know you live in Idaho when...

Här är en bild på världens goaste katt :) och mina pyjamasbyxor<3
 
Sen idag så köpte vi cupcakes och jag ville äta en orange cupcake men min värdsyster övertalade mig till att ta grön så att hon kunde skratta åt min gröna mun. Jag hade nämligen inte fått en orange mun av den orangea. 
 
 
YOU KNOW YOU LIVE IN IDAHO WHEN...
 
...du har en potatis som är lika stor som din hand. 
 
Tack för mig, detta var nog det mest onödiga inlägget so far :D 
 
 

New York City del 2

Dag nummer två, aka fredagen, tog vi en tour buss som skjutsade runt oss på hela Manhattan, gick på mamma mia och vi åkte upp i Empire State Building. På busstouren fick jag se frihetsgudinnan, Freedom Tower, var 9/11 hände och flera andra ställen. 
 
 
Här är jag på toppen av Empire State Building :D
 
Fick en mördarblick från en duva. 
 
Jag bara älskade utsikten! Det var så sjukt coolt.
 
Jag och min vsyster :)
 
 
Okej nu kommer det värsta av allt.
 
Jag hittade en bild på den Svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson på väggen i en av New Yorks populäraste resturanger. Jag ville ta ner bilden och trampa på den :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

New York City del 1

Yo! Nu är jag hemma igen efter resan till New York City. Det var awesome och jag bara älskar det. Jag gillade morgona när alla New Yorkare köper kaffe på ett utav de 256 starbucksen på Manhattan, eller på kvällen när alla bara går runt och är lugna eftersom dagens stress är över. Jag är så sjukt tacksam som fått göra den här resan alltså, så otroligt coolt!
 
På onsdagskvällen 23.45 gick vårt flyg från Salt Lake City till New York City! Jag sov hela vägen dit och vaknade typ 5 minuter innan landning så det var en bra resa. 
 
Här är en bild från taxin påväg in mot hotellet vid Time Square som ligger på Manhattan. 
 
Och ja de gula taxibilarna ser verkligen ut såhär inuti. Precis som på tv.
 
Den första dagen, torsdagen, gick vi runt i affärer, åkte häst och vagn i Central Park och gick på musikalen Cinderella på Broadway. Den var grym. 
 
 
 
 
Central Park är så sjukt stor! Det är som en skog mitt i staden vilket är riktigt coolt för man kan knappt höra stadsbullret där inne. 
 
Ser ni fontänen? Den har varit med i flera tv-serier! Exempelvis min favorittvserie, Doctor Who :D
 
 
Här är två bilder på mig i New York City
 
 
 
 

New to the York to the City

yo! Om ca en timme åker vi mot Salt Lake City och om 5 timmar går flyget mOT NEW YORK CITY!!!!!! Jag är sååå sjukt taggad och har inte gått runt och sagt annat än "I'm so excited cuz i'll be in new York city in five/four/three/two/one day(s)!!!!". Folk börjar bli trött på mig snart... Men seriöst det kommer bli underbart och jag ska köpa så fett många souvenirer och ta kort på allt jag ser.


Vi kommer bo på ett hotell vid time Square och kommer kunna gå till nästintill allt vi ska göra. Vi kommer exempelvis gå på 4 musikaler på Broadway, shoppa, åka upp i empire state building och se frihetsgudinnan. Liksom tack världens bästa värdfamilj<3 

Jag kommer visa er bilder från resan när jag kommer tillbaka! Sjuuuuuuuukt lycklig at the moment :D