Yearbook

Yearbook var min sista timme varje dag och som en utbytesstudent tyckte jag detta var svårt. Det går ut på att man får en sida att göra och sedan måste man leta upp folk att intervjua, ta kort och skriva texter om vad som händer på bilderna. Och eftersom jag inte kände någon så var det svårt att veta vad man skulle ta kort på eller vem man skulle fråga.
 
Dock gick det bra till slut och även om jag var väldigt förvirrad i den klassen så gick det bra tillslut och jag är glad att jag tog den. Nu kan jag ju säga att jag vet hur man gör en Amerikansk Yearbook! :)
 
Vår yearbook är även the 100th edition vilket är ganska coolt.
 
hittade den här på google och tyckte den var lite rolig
 

Matte

Jag hade Algebra II A första trimestern, det var inte särskilt svårt eftersom jag går natur i sverige. Det var nästintill precis det jag gjort i Sverige förra året. 

På grund av att jag redan kunde allt i matten så blev man lite av lärarens favorit. Exempelvis kunde jag använda min mobil hela tiden utan att han sa till mig medans om en annan gjorde det så sa han till dem direkt. Och jag satt på första raden! Jag har A+ i den klassen, alltså över 100% i betyg... 

Angående mobilerna så var det precis likadant för Emelie som också är utbytesstudent från Sverige :P

Okej angående matten här i USA. De är väldigt duktiga på det eftersom alla behöver ta samma matte medans Sverige kan välja ta natur eller inte. Därför är kraven inte lika höga men man lär sig samma saker. Man har exempelvis multiply choice answers, alltså 1 X 2 frågor. 

Vi fick 10 uppgifter att göra varje dag till dagen därpå då vi hade ett quiz på läxan. Sedan varannan vecka ungefär hade vi ett kapiteltest. 

Zoology!

Okej dags att prata om Zoology. Zoology, som betyder läran om djur, är precis vad det låter som att det är, jo man lär sig om hur djurkroppar fungerar.
 
Första dagen letar vi upp ord som handlar om djurgruppen vi ska lära oss om i en sådan här:
 

Jo visst ni tänker nog "vilken lätt läxa" och ja det stämmer men det tar så otroligt lång tid! Sedan måste man även hitta vad orden betyder.
 
Dag nummer två antecknar vi notes från lärarens power point. 
 
Dag tre lär vi oss olika delar i djuret alltså namnet på olika kroppsdelar och vi färglägger dessa delar. Detta tar också lång tid. 
 
Dag fyra dedikerar vi djur. Vi har gjort gräshoppa, bläckfisk, sjöstjärna och kräfta. 
Gräshoppshuvud ^ 
Bläckfisk v 

efter detta får vi några fler uppgifter och sedan har vi prov på det. Man får bokstavligen allt som kommer på provet så man vet exakt vad man ska lära sig.
 
Varje dag skriver vi även ner en lång text om något inom zoology som har hänt. Ett såkallat "current event" och varje fredag har man ett quiz på de papprerna. Man får ha med sig papprerna på quizet. 
 
Jag kommer sakna folket i den här klassen! De var sköna personer som pratade om droger eller Jesus varje dag. Väldigt intressant må jag säga! Haha men nej seriöst ta inte droger. Men redan första veckan så fick jag frågan om jag ville gå på en fest vilket jag såklart tackade nej till. Men jag kommer sakna mina vänner/bekanta i den klassen iaf. Har ni fler frågor om detta så kommentera gärna ;) 

English

Okej engelska.
Jag hade den här klassen med sophmores vilket är ca två år yngre än mig, men det var inte så stor skilland. Jag hade några bra kompisar i den här klassen som jag kommer sakna.
 
Vi började med att läsa boken To Kill A Mockingbird som handlade om hur mörkhyade var behandlade förr i tiden och hur en vit man plötsligt var en advokat till en mörkhyad vilket aldrig hänt förrut.

Boken var bra men man fick så otroligt mycket läxor i det. 
 
 
 
Sedan kollade vi på Gone With the Wind vilket är en fyra timmars lång film. För mycket drama den var dålig :)
 
Jag är även glad att inte ha min engelskalärare mer, hon var inte den bästa! Vet att det är lite elakt att säga så men jag säger bara sanningen... ops :)
 
 

Int Media Graph I

I den här klassen lärde jag mig att använda Photoshop. Innan hade jag ingen aning om hur man använde det och idag klarar jag mig inte utan det. Måste fixa det när jag kommer tillbaka till Sverige. 

Detta är projekten jag gjort i den klassen 

Först ett bokomslag

Vi zombiefierade oss själva vid halloween.


Vi gjorde en egen version av pengar från ett "avlägset land" oooooch jag valde Sverige. Liksom kan vi ha dessa 100-kronorssedlar? För det hade varit grymt.Gjorde också ett CD-omslag

Ja detta var näsan allt jag gjorde. Hade 100% på alla dessa men eftersom man var tvungen att lära sig en massa jobbiga ord, och jag som aldrig pluggade, så failade jag på de flesta proven så får nog inte A i detta ämne haha. Så värt det ändå för jag kan göra allt på Photoshop :) 

First tri

I fredags och i torsdags hade jag mina finals vilket betyder att första trimestern är över och jag får nya klasser på måndag.

För mig såg den första trimestern ut såhär:


Jag tänker skriva ett inlägg om vad man gör på varje lektion varje dag den här veckan :)

Lite smått om skolan. Det ringer först en klocka som säger att lektionen börjar om fem minuter och sedan när den börjar ringer "tardiklockan". Kommer man in till klassrummet efter att den klockan ringt får man en tardy och får man två stycken på samma lektion får man kvarsittning. Kvarsittning går ut på att man skriver ner en mening som tyder "jag ska inte komma sent igen" eller något sådant. Jag har inte fått kvarsittning ännu men hade en tardy hehe. 

Har även fått min mobil borttagen eftersom jag råkade lägga den på bordet. Då tog läraren den och jag fick tillbaka den när lektionen var slut. 

Finals

Idag har vi våra finals vilket är ett prov i varje ämne man har. Provet står för 20% ditt betyg. 

Jag kommer ha provet i en Photoshopklass, engelska och zoology. Förhoppningsvis sänks inte mina betyg så mkt av detta, just nu har jag alla An men vi får se hur det går efter detta eftersom jag prioriterade sömn istället för plugg hela natten :P

Julen är hääär


Min grannes juldekorationer. Dock syns bara tre träd på bilden de har cirka 7 till. Jag är glad att de släcker lamporna på natten annars hade det blivit ljust på mitt rum.. Älskar't!!! 

Veterans day

I måndags var det Veterans Day här och vi hade en assembly i skolan. En assembly är när hela skolan samlas (oftast i gympasalen) för att "fira" något. Oftast brukar det vara inför en match så att alla får upp skolspiriten. Man sjunger skolsången, ser på folk som dansar, gör tävlingar och ser på cheerleaders. I måndags var det för den speciella dagen i hela USA där man hyllar veteraner, alltså folk som varit i krig. 
 
Vi lyssnade på när skolans band spelade och såg en film. Vi lyssnade även på en fru till en i armén som pratade om hur hennes liv är. 
 
 
nästan alla här känner/vet någon som har varit/är militär
 
 

Farsdag!

GRATTIS PÅ FARSDAG VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!! Älskar dig sjukt mycket och önskar jag hade kunnat få en gosig pappakram idag men vi får ta det nästa gång vi ses istället. Puss puss på dig du är bäst<3
 
 

National Hug An Exchange Student Day!

 
November 8, vilket var igår, är den internationella krama en utbytesstudent-dagen! Så vi gjorde tröjor. 
 
 
Keep Calm and Hug an Exchange Student. Jag fick kramar från folk jag aldrig sett förut. De stoppade mig i korridoren och bah: "I need to hug you!". Haha det var en rolig dag!
 
 
 
 

Halloween osv

 
Nu var det ett tag sedan ni hörde från mig... Men här är iaf ett inlägg.
 
I torsdags var det Halloween! Det var barn ÖVERALLT som sprang upp till vår dörr och bah: trick or treat! Alltså det var så sjukt många barn jag blev överraskad
 
 
Här är de första som bokstavligen sprang upp till vår dörr för att ringa på. 
 
På halloween fick jag också den här från Lovisa :)
 
Man kunde skicka dessa till sina kompisar. Blev sjukt glad tack Lovisa om du läser detta haha
 
 
Och här är en bild från när jag var på min tredje haunted house. Den var lite läskigare än de andra vilket var bra eftersom jag inte blivit rädd på de andra två. Enligt min kompis så ska den vara top 5 läskigast i USA, om det är rätt eller inte vet jag inte men men. 
 Detta är dansande mumier i kön innan man gick in i huset. Jag måste säga att USA verkligen går in för allt! Seriöst alla dessa spökhus är så välgjorda att gasten på Liseberg är dåligt dekorerat. USA är bäst på dekorationer och detaljer asså. Älskar det :)