Be brave. Even if you're not, pretend to be. No one can tell the difference.

Det är ofta jag tänker på om jag håller på att göra det rätta valet eller inte. Jag frågar mig ofta, varför ska jag åka till USA egentligen? Jag har det ju bra här hemma och jag skulle kunna stanna här.  Men jag har chansen att göra detta så om jag inte gör det kommer jag säkert ångra mig. Därför åker jag iväg. Dessutom säger alla andra utbytisar att det är värt det. Det är nog sant, tänk hur mycker jag kommer lära mig!! Ett till språk flytande! och jag kommer få vänner över hela planeten. Jag kommer aldrig behöva bo på hotell mer haha. 
Men det som skrämmer mig är att jag har ingen aning hur det kommer bli och det kommer absolut inte bli en dans på rosor precis. Allt kommer vara annorlunda, maten, hur folk beter sig, kulturn, ja precis allt. Så om man tänker efter vad ett utbytesår är för något så är det egentligen galet. Jag ska åka ifrån en plats där jag känner igen allt, där jag växte upp, där jag är trygg, till en okänd plats som jag inte vet något om. Men jag tänker att folk överlever även i USA så det kommer jag också göra om jag är tillräckligt modig. Och det tänker jag vara, jag är inte den som ger upp precis! Så, hör och häpna, mina damer och herrar, jag är den nästa svennebananen i Amerikat.
 

Before I Die.


Ett steg närmre Usa

Idag fick jag brevet av min fd svenskalärare!! Hon hade skrivit så bra om mig att man blev lite rörd hehe. Jag slår vad om att mitt framtida high school blir nöjda när dem läser vad hon skrivit om mig^^
Nu ska vi skanna in pappret på datorn och skicka iväg det till EF. Idag är jag alltså ett steg närmare en värdfamilj! De enda papprerna jag har kvar att skicka in nu är läkarbesök, en massa bilder och mina gamla betyg som min högstadieskola ska skriva under. Tyvärr är det ingen personal på skolan förrän i augusti.. Så det är väl bara att vänta..

Hihihihihiihihihhiihihhihi

Hej!
 
Jag är 16 år gammal och om ett år åker jag till Usa i runt 10-11 månader. Jag vet att det är väldigt långt tills jag ska åka men det är lika bra att börja nu, hehe. Jag kommer åka med EF och just nu håller jag på med att skicka in en massa papper till dem som dem behöver för att kunna hitta en familj till mig. Det är ganska krångligt nu på sommaren att fixa in vissa papper för på några behöver man en lärares underskrift och min skolas underskrift för skolorna är ju stängda och lärarna på semester. Men jag ska försöka skicka in papprerna så fort så möjligt så att sökandet efter min värdfamilj börjar så tidigt som möjligt.
 
Jag svarar jättegärna på frågor om hur man ansöker och sådant. Jag kommer nog ihåg mer om hur man gör nu i början av ansökningen än vad dem som åker redan iår gör. Så tveka inte att fråga jag svarar så gott jag kan om det jag än så länge vet !