First football game!

Igår var jag på min första fotbollsmatch! Så sjukt roligt även om min skola förlorade. De förlorade med 35-40 så de var ändå väldigt bra.
 
 
Dock fattar jag inte reglerna. Det enda de gör är att tacklas men det ser ut som et roligt spel att spela. Förstår inte varför Sverige inte gör sådant här. Det är verkligen något som behövs där. Fast man kollar inte så mycket på matchen utan pratar istället med alla vänner som är på läktaren. Roligt var det i alla fall! 
 
idag så börjar the fair med en stor parad! Det ska jag kolla på idag och ni kommer få se bilder troligtvis imorgon eller idag! Ha det gött och kramar<3
 
 
Här är förrresten en snabb bild jag tog i min skola. 
 
 
 

taggad

OKej på söndag börjar East Idaho State Fair här i Blackfoot och jag är så TAGGAD. Det håller på en vecka och enligt alla här finns det allt där. Det finns vem kan äta mest-tävlingar, djur att kolla på, karuseller och ja helt enkelt allt man kan tänka sig. Det kommer verkligen bli askul! Jag kan tänka mig att det är som en marknad men eftersom det är i USA är det väl troligtvis 10 gånger större. 
 
Jag har ju inte varit där ännu så jag kan ju inte visa er bilder, men om man googlar så ser man detta
 
 
 
 

Walmart <3

I förrgår hade vi en brasa hemma hos oss där jag tillsammans med en massa folk satt och pratade och gjorde s'mores. Efter det gick vi in och kollade på film och klockan 12 på natten åkte vi till McDonald's. Inte för att jag köpte något men roligt var det!
 
Måste bara säga att jag har varit på mer brasor här i USA under en månad än vad jag har i hela mitt liv! Minst en eller två brasor varje vecka, men det är så sjukt mysigt att jag inte klagar. 
 
Igår spenderade jag tid med Lovisa (den andra svenska utbytesstudenten). Först hängde vi lite på Walmart och sedan gjorde vi kladdkaka. 
 
Egopic på Walmart är då inte dumt att ha. haha
 
 
Och kladdkakan blev faktiskt lyckad! Jag som har haft oturen att inte lyckas göra något gott från Sverige ännu. Men men med hjälp av Lovisa gick det!
 
 
 
 
 
 
 

EF-möte

Igår var jag på ett EF-möte hos min IEC och det var på ett ställe där det fanns go-cart och minigolf osv. Jag åkte dit med en norsk utbytesstudent och hans värdbror. Det var riktigt roligt :)
 
 
 
Ha en bra dag 
kramis
 

Registrering

Nu kom jag precis hem från att registrerat mig i skolan. Vad vi gjorde var att vi betalade allt som behövs betalas, exempelvis att gå i skolan, yearbook och ett activitycard. Sedan tog jag även ett kort som kommer vara i yearbooken och fixade ett skåp. För att få ett stort skåp så måste man dela det med någon och min skåpskompis är Lovisa den andra svensken. Det blir kanon!
 
 
De har sådana lås till skåpen som man ser i filmer! Jag vet inte om jag är glad eller ledsen över det för jag har bara lyckats öppna den en gång av minst 50 försök... Får sitta och träna innan skolan börjar.
 
 
Köpte även en tröja med lite school spirit på! Go Broncos! haha
 
Här är mitt activity card som man behöver när man ska gå på matcher osv. Kortet som är därpå kommer även vara i yearbooken och mamma var lugn jag kommer skicka småkort till dig som du kan göra vad du vill med.puss
 
Nu är det för övrigt två veckor kvar innan skolan börjar. Är taggad till tusen men sommarlov är ju alltid gött så jag klagar inte :)
 
kram och glöm inte fråga frågor på förra inlägget
 

I brist på annat

Hej kära läsare, som för övrigt börjar bli ganska många vilket är kul. Jag vill göra vloggar där jag svarar på frågor, gör saker eller visar er något och då hade det varit superduperbra om ni skriver något ni vill att jag ska prata/visa i vloggen. 
 
 skriv lite kommentarer så ska jag se vad jag kan hitta på :)
 
Kram 
 
 
 
 
 
 

Amerikansk anka

Idag på morgonen gjorde Halle och jag chokladbollar. Den här gången blev de mycket bättre än förra gången då jag råkade ta i för mycket vanilj. 
 
Jqg tyckte dock att de fortfarande smakade för mycket vanilj medans alla andra tyckte det nästan var för mycket kakao. Intressant hur olikt vi känner smaker :) exempelvis köper min vfamilj saltat smör men jag måste ha ännu mer salt på för att ens känna att det smakar salt.
 
Appropå inget, så tyckte jag att detta var coolt. Det står nämligen Älmhult på lapparna till IKEA-saker här!! Min farmor och farfar bor ju i lilla Älmhult :) 
 
Sen var jag i Idaho Falls idag och åt mat på en fin resturang och sedan åkte vi till vattenfallet som finns där.
 
 
Ganska mörk bild men det spelar ingen roll :P
 
 
Kolla en amerikans anka! :D
 
 
Sen på kvällen var vi hos en grabb som fyllde år för ett tag sedan. De hade en stor utomhusbio och till och med en egen bio-popcorn-maskin. Så coolt och en av de roligaste kvällarna hittills. 
 
Förresten har jag varit i Idaho i två veckor nu! Fast det känns mer som två dagar för tiden går så sjukt fort 
 
kram <3
 
 
 
 
 

Trimester 1

Igår var jag på skolan och registrerade mig. Det var en conselor där som skrev in alla klasser jag har valt så att jag fick mitt schema. 
 
Ett skolår i USA har tre terminer och under termin 1 kommer jag ha dessa klasser. 
 
 
01 lär man sig att använda photo shop.
02 är vanlig engelska
03 lär man sig hur djurs kroppar fungerar
04 algebra, alltså matte
05 yearbook, ja det är där man gör en bok som handlar om året som går på skolan. Ska man jämföra det med något svenskt är det väl skolkatalogen, men yearbook är 1000 gånger bättre.
 
Såhär kommer varje skoldag se ut för mig tills 22a november då termin 2 börjar. 
 

mina skor

Idag var jag, Halle och Lovisa (en svensk utbytesstudent som ska gå på samma skola som mig) i Idaho Falls och shoppade. Jag köpte saker på Victoria's Secret, ett par byxor och två converse. Det blev ett par vita converse och ett par blommiga (se bild här nedanför). Tillsammans kostade conversen ca 600 kronor... det är ju som om jag rånar dem. 
 
 
Nu till en liten skillnad mellan Sverige och Idaho som jag har märkt :)
 
Luften här är mycket torrare. Mitt hår torkar på en halvtimme här medans det tar några timmar i Sverige. Dock medför det att man behöver lypsyl här även på sommaren. 
 

Ingen soccer, soccer, soccer.

Haha jaadu jag berättade ju i det senaste inlägget att jag skulle spela fotboll men jag ångrade mig helt efter första riktiga fotbollsträningen. Det var först då jag kom ihåg varför jag slutade spela fotboll i Sverige för två år sedan. Det är ju inte kul :P Jag gillade morgonträningen när vi bara sprang men kvällsträningen då vi spelade fotboll var tråkig. Och på grund av att det inte är roligt så kände jag att det är onödigt att lägga ner så mycket tid på något jag inte tycker om. Det är inte värt det helt enkelt :) 
 
Så nu över till lite annat! 
 
 
ser ni vad coolt detta är eller?! Det är Halles morfar som har en äkta gammal bil. Alla kollade på oss när vi åkte runt I Blackfoot. Det var till och med en bil bredvid oss vid ett rödljus som rullade ner sin bilruta och började prata med oss om bilen. Det tyckte jag var coolt för det hade knappt hänt i Sverige
 
 
Här är min värdfamiljs hund Sam :) 
 
 
Idag var Halle och jag hos hennes killes hus där en massa folk var. Vi grillade korv och jag testade riktiga amerikanska smores för första gången. Så goda! Smores är marshmallows, choklad och två kex för er som inte visste det :) 
 
 
imorgon ska jag till skolan för att skriva in vilka klasser jag ska ta. Ett inlägg om mina klasser kommer en annan gång.
 
kram 
 
 
 

Soccer, soccer, soccer

Tjo!
 
Idag började skolans soccer team att träna. Jag hade inte riktigt bestämt mig för om jag ville spela eller inte då det tar så sjukt mycket tid. Varje dag i två veckor framöver kommer jag träna två gånger per dag och varje träning varar i två timmar. Sen när skolan börjar blir det bara träning en gång per dag och fotbollen håller på ungefär en och en halv månad. 
 
Träningen jag precis varit på började vid 07.00 och den ikväll börjar 18.30. På den som är på morgonen springer man mest och den på kvällen spelar man mer fotboll. Förhoppningsvis är det värt att spela men jag tror att de är det då jag tyckte det var kul idag. 
 
Okej nu till något helt annat. Låt oss prata om Root Beer. Det är dock inte öl som namnet säger utan bara en slags läsk. Här under är en bild på hur Root Beer ser ut. 
 
 
Tror ni att det var gott? Haha nej. Det smakade Flux munskölj.
 
Dock tror jag att man skulle kunna vänja sig vid smaken då det blev bättre efter ett tag. 
 
Kram
 

Video!

Hejsan nu har jag äntligen laddat upp min film på youtube. Hoppas ni gillar den!
 
 
 
 
 

SLC

Igår var vi och shoppade i Salt Lake City. Staden är ungefär lika stor som Göteborg men har små höghus så det är riktigt mysigt där. Jag shoppade nästintill bara på forever21..... Hehe
 
 
Sen måste jag bara berätta att det är väldigt varmt här borta, när man är utomhus! Inomhus har de aircondition på -234 grader jag skojar inte.
 

Swedish Fish

Har alltså varit i Idaho nu i en vecka men det känns mer som två dagar. Tiden går så otroligt fort och jag har hunnit med att göra en massor. Allt ifrån att vara i Salt Lake City två gånger till att spela spel i tre timmar med min värdsysters kompisar. Hittills har det verkligen varit hur roligt som helst och jag är så sjukt glad att jag har möjligheten att vara här. Bara att se folk spotta ut djungelvrål för att de tycker det smakar äckligt är värt så sjukt mycket haha. 
 
 
Svenska fiskar. Ja de smakar precis som de fiskarna man kan köpa i Sverige :)
 
 
Det bästa godiset någonsin! De smäller i munnen.
 
 
#cat #selfie
 
 
Idaho, mina damer och herrar^
 
Förresten så är jag nästintill helt klar med min video från camp som jag kommer lägga upp här inom kort! Ha det gött 
 
kram :)
 
 
 

Idaho

Såhär ser det ut i Idaho. Jag tog nyss den här bilden påväg ner till Salt Lake City i Utah. 
 
 
 

Sophie the Cat

Idag har jag varit i Idaho Falls som är den lite större staden i närheten där jag bor. Det var jag och min värdmamma som var där och shoppade till hennes förskola. Vi fixade även en telefon till mig så nu har jag äntligen internet överallt. Vi åt även på en resturang och så kollade vi på gitarrer. Jag har inte bestämt mig om jag ska köpa en billig gitarr och lämna den här eller om jag ska köpa en dyrare och ta med den hem. Vi får se hur jag gör
 
För övrigt måste jag säga att allt är perfekt. Jag älskar USA mer för varje dag jag är här. Och kolla på den här katten!!! Det är den konstigaste katten jag någonsin mött eftersom den smyger sig in på mitt rum och sover i min säng uppe vid huvudet. Men jag klagar inte, hon är sjukt söt.
 
För övrigt, det känns inte som om jag har något att blogga om men jag antar att ni undrar en massor. Jag håller på att sätta ihop alla bilder från camp i en video som jag ska visa er men utövder det får ni gärna komma med förslag på vad jag ska blogga om. 
 
Är det något ni undrar över, vill se eller bara vill fråga? Se till att fråga det så att min blogg visar det ni vill veta :) 
 
kram
 
 
 
 

Welcome to Idaho

Jag är framme i Blackfoot och allt är jättebra :) Jag har än så länge varit på Walmart, Taco Bell och så har jag och Halle försökt göra chokladbollar men misslyckades då jag råkade ta fel på tea spoon och table spoon... Kunde hända vem som helst
 
 
 
 

Mot Idaho!

Just nu lyfter mitt plan från Boston mot Salt Lake City i Utah där min värdfamilj kommer hämta mig på flygplatsen innan vi beger oss mot Blackfoot. 
 
Ha det bra så får ni se bilder när jag kommer fram till Idaho
 
 
 
 

Sista dagen på Camp

De här tio dagarna har varit riktigt bra, men idag var det sista dagen på camp och ikväll klockan 00 börjar bussarna gå mot flygplatsen i Boston. Min buss går 00.45 och mitt flyg till Salt Lake City, Utah startar klockan 07.00 från Boston. Efter fem timmars flygtid så kommer jag komma till min värdfamilj! Jag ser fram emot det jättemycket :)
 
Dock kommer jag sakna camp och alla vänner jag fått här. Kommer aldrig glömma allt jag varit med om här och ni kommer få se mer i en film jag kommer sätta ihop med precis allt jag filmat här ifrån. 
 
 
Kommer sakna Norwich University och alla dess trädtäckta kullar som finns runt omkring. 
 
 
Kommer sakna matsalen där vi tog mat varje dag
 
 
Kommer sakna mina awesome lärare, från vänster, Eileen, Kathy, Travis och Leslie. 
 
 
Kommer sakna mitt rum jag delade med en tysk och en thailändare. Min säng var uppe till höger. 
 
 
Kommer sakna min klass Lincoln East och alla vänner jag fått. 
 
 
Men nu står min resväska här (den rosa till vänster) och väntar på att åka till Idaho. Det känns ganska okej att åka men kommer ändå sakna alla här. Även om det känns jobbigt att lämna alla här så har allt sin tid. Nu är det nämligen dags för Idaho :)
 
<3 GO EF <3
 
tack för några av de bästa dagarna någonsin!
 

WHEN I SAY LINCOLN YOU SAY LEOPARDS!

Idag har varit den sista riktiga dagen på camp för imorgon ska allt vara färdigpackat eftersom många åker redan imorgon natt. Jag ska i alla fall flyga till Idaho klockan 07.00 på lördagen. 
 
Idag på camp hade vi först lektioner och sedan hade vi vollybollfinalen. MITT LAG VANN ALLT!! Tjollahopp
 
Efter vollybollen var det framträdanden och folk som sjöng osv. Jag kommer göra en film med allt sen när jag har tid :)
 
Här är några bilder från vollybollen. 
 
Mitt high schools tröja! Lincoln Leopards
 
 
Vi vann allt och det var skoj :)
 
 
Just nu ser min väska ut såhär. Jag är redo att dra iväg ännu en gång
 
 
kram